Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Rozhybkosti festival tanečných domov 2024

18 júla - 21 júla

 

NIE JE TO O SEDENÍ A TLIESKANÍ, ALE HLAVNE O VYSPIEVANÝCH HRDLÁCH, PRETANCOVANÝCH DŇOCH, STRETNUTIACH A OBJATIACH.

Na každom festivale diváci pozerajú na umelcov z diaľky, poprípade s nimi pospevujú a podupkávajú nohami, ale do programu sa nijako nezapájajú. Preto sme si v roku 2015 zaumienili zorganizovať interatívny festival tanečných domov. Podujatie, kde sa účastníci od rána do rána môžu zapájať do dielní, tancovačiek a domov odchádzať s pocitom, že nielen niečo videli, ale sa aj naučili.

Cieľovou skupinou festivalu Rozhybkosti je každý, kto má kladný vzťah k tradičnej kultúre. Pokojne človek, ktorý nikdy v súbore netancoval, nehral, nespieval, ale raz nakukne do tanečného domu, či na festival no a zrazu má novú záľubu.

Okrem tanečných dielní až 90 percent programu tvoria živé aktivity ako dielne spevu, hudby, remesiel, a to na rôznych úrovniach. Každý účastník sa tak zapojí priamo do diania a z Rozhybkosti odchádza s úplne iným zážitkom. Dôležitou a špecifickou črtou festivalu je tiež vyučovanie pôvodných a pravdivých verzií ľudového tanca, hudby a spevu. Naši vynikajúci pedagógovia dokážu veľmi dobre analyzovať historické audiovizuálne záznamy a okrem toho ich, samozrejme, dokážu aj veľmi dobre naučiť v uvoľnenej atmosfére a zábavnou formou.

Festival tanečných domov Rozhybkosti sme založili v roku 2015 štyria, Vlado Michalko, Alfréd Lincke, Jakub Filipko a Miroslav Sakáč. Odvtedy sa náš tím rozšíril a všetci sa nesmierne tešíme na všetkých folklór milujúcich návštevníkov a na roztancované davy. Lebo na Rozhybkosti je to tak.

Details

Start:
18 júla
End:
21 júla
Website:
https://rozhybkosti.sk/

Venue

Východná
Východná 18
Východná, 03232 Slovenská republika
+ Google Map
Verified by MonsterInsights